Az On the Spot stábja hozza el magyarul a Klímakönyvet

Hiperzöld

Több mint száz szakértő, köztük geofizikusok, oceanográfusok, meteorológusok, mérnökök, közgazdászok, matematikusok, történészek, filozófusok és őslakos vezetők osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a Klímakönyvben, hogy felkészítsenek bennünket az éghajlati katasztrófa elleni harcra.

Sokan a legátfogóbb pillanatképnek tartják a Greta Thunberg, svéd klímaaktivista által szerkesztett könyvet, amely a teljesség igényével és minden részletre kiterjedően mutatja be a globális klímaválság helyzetét, a jövőbeni kilátásokat és a halaszthatatlan tennivalókat. A külföldön már a klímakatasztrófa elleni küzdelem egyfajta bibliájaként forgatott könyv egyes fejezeteit Greta Thunberg gondolatai fűzik össze. Valamint rendkívül szemléletes infografikák, ábrák segítenek megérteni – ha feldolgozni nem is – a globális klímahelyzetet.

A Vissza a természethez c. környezetvédelmi sorozatunk kapcsán szinte hetente írtak nekünk hozzánk hasonló fiatal szülők, hogy mit mondjanak a kisiskolás gyerekeiknek, akik láthatóan aggódnak a természet megállíthatatlannak tűnő pusztítása miatt, és komolyan szoronganak a klímaváltozás következményeitől. A Klímakönyv tele van valódi, őszinte és reményteli válaszokkal, miközben nem hazudja el a szomorú valóságot. Éppen ezért nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az On the Spot könyvsorozat részeként jelenik meg magyarul a Greta Thunberg által szerkesztett kötet

– mondta el az október végi megjelenés kapcsán Cseke Eszter és S. Takács András, az RTL+ kínálatában látható On the Spot alkotópárosa.

A Klímakönyvben számos nagy tekintélyű szerző között olyan nevek szerepelnek, mint Margaret Atwood, kanadai író-költő, Elisabeth Kolbert és David Wallace-Wells, a New Yorker magazin sztárszerzői. Thomas Piketty, világhírű francia közgazdász a széndioxid kvótákhoz kötődő gazdasági reformokról írt esszét. Michael E Mann, amerikai klimatológus-geofizikus, légkörkutató a globális felmelegedés aktuális állapotáról ad kevéssé megnyugtató képet.
A vaskos kötet öt terjedelmes részre tagolódik, és az általános helyzetelemzéstől indulva a halaszthatatlan tennivalókig jut el.


Olvasd el ezeket is!

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.