Rólunk

HiperZöld,
a profi fenntarthatóság portálja

Minden szakmának van egy referenciaként szolgáló médiuma – a fenntarthatósági szakma esetében az alapítók szándéka szerint ez a Hiperzöld lesz. Persze, az előző állítás tartalmaz egy másik állítást is, mégpedig azt, hogy a fenntarthatóság mára szakma lett. Mozgalomként indult, sok helyen megrekedt egy fajta marketingeszközként, de azzal, hogy a vállalatok életének meghatározó tényezője lett, amely minden piaci szereplőt érint, rohamosan megindult a szakmai képzések, az ismeretterjesztés, a gyakorlati megoldások terjedése is. Magyarországon is rohamosan bővül a fenntarthatósági szakembereket, menedzsereket kereső cégek, intézmények köre, a nagy tanácsadó cégek most építik ki „sustainability” csapataikat. E bemutatkozás is elsősorban a piac szereplőinek szól.

Mert ha nem?

Megbüntetik őket az elpártoló munkatársak és vásárlók, a hitelt nem folyósító bankok és az előnyöket máshol kereső befektetők. 

A Hiperzöld a fenntarthatóságot a saját jól felfogott érdekükben komolyan vevő szervezeteknek, szakembereknek kínál gyakorlati, friss, hasznos, néha létfontosságú információkat, útmutatókat, best practice-eket. Profiktól profiknak – ha valaki tényleg érteni akarja, milyen törvényi, gazdasági, társadalmi változások zajlanak a zöld színtéren, az hogyan érinti őt és üzleti tevékenységét, és miként tudja saját javára fordítani, annak elengedhetetlen lesz előfizetés tartalmainkra, hiszen magyar nyelven máshol ilyeneket nem találhat

A környezeti fenntarthatóság mellett az ESG mindhárom betűjével foglalkozunk, tehát a társadalmi és vállalatirányítási témakört elemző anyagok is helyet kapnak. 

Mindezt korszerű formában: cikkeink, elemzéseink, útmutatóink  gazdag vizuális anyaggal lesznek emészthetők, videós tartalmak, példaképekkel készített interjúk, sikersztorik sem maradnak el – és ígérjük, hogy komoly dolgokról beszélünk (nem a „használt farmerből patchwork táska készítő” lesz a fenntarthatóság mintája nálunk). 

Mivel azóta sok idő eltelt, tehát: zöld?
Hiperzöld!

Munkatársak

Mehlhoffer Tamás

alapító – főszerkesztő

Csulák dóra

kiadóvezető, szerkesztő

mehlhoffer hanna

munkatárs