Díjnyertes, környezettudatos pátyi raktárba költözik a dm

A pátyi HelloParks megapark lesz a drogerie markt (dm) új régiós központi raktárának helyszíne

Hiperzöld

A drogeria markt költözik a HelloParks pátyi parkjának első, díjnyertes ipari épületébe. A csarnokok intelligens épületautomatikával, felügyelhető fogyasztással, nulla primer erergiafogyasztású irodákkal és esővízgyűjtő-rendszerrel is büszkélkedhetnek.

A HelloParks Páty első, PT1-es, 58 ezer négyzetméteres csarnoka, amely Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épülete, a hosszú távú megállapodás értelmében további bővülésre is lehetőséget biztosít a kiskereskedelmi üzletlánc számára. A 18 ezer négyzetméteres területen a drogerie markt kiemelt regionális helyszínt alakít ki. Itt lesz a kelet-európai, saját márkás termékek központi disztribúciós raktára. A vállalat magyarországi történetében ez az első bérleti konstrukcióban lekötött központi raktáregység. Ez a jövőben a két meglévő, saját tulajdonú telephely tevékenységét egészíti ki a cég ellátási láncának fejlesztése érdekében.

Az energiahatékony működés az ipari ingatlan szektorban is kiemelkedő tényező. A HelloParks kiemelt figyelmet fordít erre. Ezt támogatja többek között a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. 

Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások. Emellett az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők majd, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épület körüli zöldterület öntözésére. A közös területeken smart ready lámpák világítanak. A raktárak parkolójában pedig elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak.

A HelloParks idén befejezett és jelenleg építés alatt álló raktárcsarnokai is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítése eléréséhez szükséges előírásainak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek, a PT1 kivitelezése is ezt szem előtt tartva zajlott. A pátyi megapark Big Box típusú raktárcsarnoka ráadásul idén elnyerte a rangos European Property Awards ötcsillagos (Five Star) beruházásoknak járó elismerését is. 


Olvasd el ezeket is!

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.