EU-áttörés: miénk a javítás joga

Mehlhoffer Tamás

Az európai fogyasztóknak joguk lesz a hétköznapi háztartási gépek és elektronikai eszközök javításához a pénteken elfogadott EU-jogszabály szerint. Vevőként ez nyilvánvalóan öröm, de kapnak-e segítséget az érintett cégek? „Európa egyértelműen a javítás mellett dönt a kidobás helyett” – hangzott el a feltételes jogszabályról: a Parlamentnek és az EU-tagállamoknak még hitelesíteniük kell az egyezséget – ami […]
Ezt a cikkünket csak előfizetőink olvashatják. Tekintsd meg csomag ajánlatainkat az Előfizetés oldalon!

Olvasd el ezeket is!

  • Korlátozza a hozzáadott mikroműanyagokat az Európai Bizottság

    A termékekhez szándékosan hozzáadott mikroműanyagok korlátozását célzó szigorított intézkedéseket fogadott el az Európai Bizottság hétfőn az európai uniós vegyianyag-szabályozás keretében.

  • Brit kormány: benzines autók öt évvel tovább. Jó döntés?

    A brit kormány öt évvel elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt új járművek értékesítési tilalmát. Rishi Sunak miniszterelnök szerdán bejelentette: az eddigi 2030 helyett 2035-ig lesz lehetséges dízel- és benzinüzemű autók forgalomba helyezése.

  • Nem finanszíroz olaj- és gázprojekteket a gigabank

    Az európai fogyasztóknak joguk lesz a hétköznapi háztartási gépek és elektronikai eszközök javításához a pénteken elfogadott EU-jogszabály szerint. Vevőként ez nyilvánvalóan öröm, de kapnak-e segítséget az érintett cégek? „Európa egyértelműen a javítás mellett dönt a kidobás helyett” – hangzott el a feltételes jogszabályról: a Parlamentnek és az EU-tagállamoknak még hitelesíteniük…

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.