Eljött az idő! Kkv-k számára is megjelent az EU jelentéstételi tervezete

Hiperzöld

Az EU új javaslatot adott ki: kis- és középvállalatokra vonatkozó fenntarthatósági jelentéstételi keretrendszert. A javaslat célja egy nagyobb európai fenntarthatóság-jelentési rendszer kialakítása a CSRD keretében – írja az ESGtoday. Most a tervezet nyilvános konzultációja kezdődik. A CSRD egyelőre csak az 500-nál több alkalmazottat foglalkoztató vállalatokat érinti. Jövőre már a 250-nél több alkalmazottat foglalkoztató, vagy több, […]
Ezt a cikkünket csak előfizetőink olvashatják. Tekintsd meg csomag ajánlatainkat az Előfizetés oldalon!

Olvasd el ezeket is!

 • A biztosítóknak is fel kell készülniük a környezeti kockázatokra

  Ajánlást adott ki az MNB a hazai biztosítóknak az éghajlatváltozási, környezeti kockázatok azonosításáról, kezeléséről és közzétételéről. Emellett üzleti tevékenység során a környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesítéséről. A piac szereplői az aszálybiztosításoktól a felelősségi kárviselésen át egészen a befektetések átértékelődéséig számos módon kitettek a klíma- és környezeti kockázatoknak, így a zöld fordulat esetükben is kiemelten fontos.

 • Mi az, hogy ESG?
  A világ és Magyarország így válaszol

  Az évtized legátfogóbb globális kutatását tette közzé az Ipsos arról, mi a fenntarthatóság és ESG jelentése. 34 országban több mint 8 ezer embert kérdeztek meg a környezetvédelemről, a társadalmi hatásról és ezzel kapcsolatos prioritásaikról.

 • Az SDG-k elérésének kulcsa: a cégek elköteleződése

  Nem csupán a COP28 klímacsúcs ellentmondásai mutatják, hogy rosszul állunk a klímakatasztrófa elleni küzedelemben, hanem a szükséges beruházások mértéke is milliárd dollárokkal kevesebb, mint kellene. Ennyi pénz csak a versenypiacon van, ezért egyre inkább úgy tűnik: a vállalatokon múlik a fenntartható fejlődési célok (SDG-k) elérése.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.