Fotó: Csák János kulturális és innovációs miniszter (MTI/Hegedüs Róbert)

Meghirdették a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Hiperzöld

A 2023. évi legjelentősebb innovációs teljesítmények elismerésére a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) meghirdette a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot. A pályázatra olyan Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével – írja az MTI.

A pályázat meghirdetésének bejelentésén Csák János kulturális és innovációs miniszter elmondta, dinamikus léptékváltásra van szükség Magyarországon az innovációban.

Hozzátette, a Neumann János Programban megforgalmazott cél, hogy Magyarország 2030-ra a legjobb 25, 2040-re pedig a világ legjobb 10 innovátor országa közé tartozzon. A miniszter kiemelte, a cégek tevékenységében, működésében az innovációnak természetes részként kellene jelen lennie.

A Neumann János Programban törekednek arra, hogy elősegítsék az egyetemek, a vállalatok, kutatóintézetek együttműködését. Ehhez az állam infrastruktúrával, támogatással, szabályozással tud hozzájárulni – mondta Csák János.

A pályázatra Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével. A jelentkezéseket 2024. február 5-éig lehet beadni. A nagydíj mellett nyolc kategóriában díjazzák a jelentős innovációs teljesítményeket – tette hozzá.


Olvasd el ezeket is!

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.