Az SDG-k elérésének kulcsa: a cégek elköteleződése

Mehlhoffer Hanna

Nem csupán a COP28 klímacsúcs ellentmondásai mutatják, hogy rosszul állunk a klímakatasztrófa elleni küzedelemben, hanem a szükséges beruházások mértéke is milliárd dollárokkal kevesebb, mint kellene. Ennyi pénz csak a versenypiacon van, ezért egyre inkább úgy tűnik: a vállalatokon múlik a fenntartható fejlődési célok (SDG-k) elérése.
Ezt a cikkünket csak előfizetőink olvashatják. Tekintsd meg csomag ajánlatainkat az Előfizetés oldalon!

Olvasd el ezeket is!

 • Palackvisszaváltás 2024-től: drágább lesz-e a termék?

  Január elsejétől Magyarországon is elindul a kötelező palackvisszaváltás rendszere, a részletek most jelentek meg a Magyar Közlönyben. A fő kérdés a fogyasztók felé: mennyivel lesz drágább a palackos termék?

 • 2023 volt az eddigi legmelegebb év
  a világon

  A 2023-as év volt a második legmelegebb Európában és az eddigi legmelegebb a világon a feljegyzések kezdete óta. A globális átlaghőmérséklet 1,48 Celsius-fokkal haladta meg az 1850 és 1900 közötti átlagot - közölte az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus.

 • „Úgy csináljuk, mint a nagyok”

  Valószínűleg kategóriájában a Fabrik kávézó az első, amely fenntarthatósági jelentést készít. Erről kérdeztük az alapító Buru Évit, akiről tudni kell, hogy nem háttér nélkül kezdett bele a folyamatba.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.