Átadták a „Környezet Védelméért” díjakat

Hiperzöld

A környezet védelméért tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeket és magánszemélyeket díjaztak a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) által megrendezett Országos Környezetvédelmi Találkozón és Díjátadó gálán – írja az MTI.

A KSZGYSZ által 2000-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj célja, hogy a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és -szolgáltatási tevékenységet folytatók tevékenységét elismerje. Kőrösi Csaba, az ENSZ-közgyűlés elnöke a környezetvédelem fontossága mellett arról beszélt, hogy az értékteremtés bővülése és a környezeti lábnyom csökkentése nem zárják ki egymást.
A Vállalkozás kategória díját megosztva két cég kapta idén. A Corn Oil Press Kft. a szerves maradékanyagok innovatív hasznosításért, a Saint-Gobain Hungary Kft. a környezettudatos működés és társadalmi felelősségvállalás terén kifejtett tevékenysége elismeréseként.  A Respray Solutions Kft. az innovatív, környezettudatos Respray újratöltési megoldásainak elismeréseként különdíjban (oklevélben) részesült. 
Az Ifjúsági kategória Díját Gubó Eduárd az agrár-környezetvédelem területén végzett alkalmazott kutatói és innovációs tevékenysége elismeréseként vehette át. Az Egyéni kategória díját Csepregi István környezetvédelmi szakjogász kapta a természet- és környezetvédelem terén kifejtett több évtizedes munkássága elismeréseként.


 


Olvasd el ezeket is!

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.