Fotó: Unsplash

Húszmilliárd forint értékben bocsátott ki zöld jelzálogleveleket az UniCredit

Hiperzöld

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. harmadik zöld jelzáloglevél-kibocsátásán 27,5 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot befektetők, amelyből a bank az eredetileg felajánlott értékben, 20 milliárd forintot fogadott el. Ennek közel felét kereskedelmi bankok jegyezték le – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a Budapesti Értéktőzsdén lezajlott nyilvános aukció keretében a bank fix kamatozású, 5,5 éves lejáratú UCJBF 2029/A elnevezésű zöldjelzáloglevél-sorozatát (kibocsátott, zöld eszközzel fedezett kötvény) hazai és nemzetközi befektetők vásárolták meg. A 20 milliárd forint értékű kötvénykibocsátás 47,5 százalékát kereskedelmi bankok, 25 százalékát multilaterális szervezetek, 20 százalékát a Magyar Nemzeti Bank és 7,5 százalékát befektetési alapok és egyéb intézményi befektetők jegyeztek le.

A befolyt összeget a pénzintézet zöldnek minősített lakossági lakáscélú jelzáloghitel-portfólió finanszírozására használja fel. A forrásfelhasználást és a környezeti hatáskalkulációt – végső energiafelhasználás és karbonkibocsátás megtakarítása – a bank külső auditorral ellenőrizteti.


Olvasd el ezeket is!

  • Jobb kamat zöldülő beszállítóknak a Vodafone-tól

    A Vodafone kedvező kamatozású finanszírozást nyújt azon beszállítóinak, akik nyilvánosságra hozzák üvegházhatásúgáz-kibocsátási adataikat, és egyébként is bizonyítják, hogy javítják környezeti teljesítményüket.

  • Meghirdették a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

    A pályázatra olyan Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével.

  • Körforgásos gazdaság: mit tesznek a magyar cégek?

    Beszállítók és fogyasztók szemléletformálása, várakozás az állami ösztönzőkre, növekvő költségek – többek között ez jut eszükbe a hazai cégeknek a körforgásos gazdaságról. Négy év után ismét körfogásos gazdaság felmérés készült a vállalatok körében a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) jóvoltából. De vajon jól gondolják-e a cégek mindezt?

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.