Zöld energia

 • Januártól az állam támogatja a zöld energia tárolását

  Januártól igényelhető támogatás a vállalati zöldenergia tárolói programban. A kormány 62 milliárd forintos keretösszeggel ösztönzi a hazai vállalkozások villamosenergia-rendszer rugalmasságát fokozó, a zöldenergia hatékonyabb hasznosítását is elősegítő fejlesztéseit.

 • Nyilvántartásba vették az első energiaközösséget

  Az energiaközösségek tagjai egymás között osztják meg és számolják el a napelemes rendszereik által termelt áramot. Az első közösség fő tulajdonosa a Magyar Természetvédők Szövetsége.

 • A villamosenergia a kulcs a karbonsemlegesség eléréséhez

  Az Atradius hitelbiztosító tanulmánya szerint az energiatermelés felel az üvegházhatású gázkibocsátás 75 százalékáért. Ugyanakkor a jelenlegi hálózatok nem megfelelőek a megújuló energia fogadására, fejlesztésük pedig hihetetlenül költséges.

 • Minél népszerűbb a megújuló energia, annál valószínűbb az ellátási lánc válsága

  Tízből kilenc energiapiaci vezető szerint minél jobban elterjednek a megújuló energiaforrások, annál több probléma merül fel az ellátási lánc bővítésének és diverzfikálásának terén.

 • Portugália több megújuló energiát termelt márciusban, mint amennyit elfogyasztott

  Portugália megújuló villamosenergia-termelése először haladta meg az egész ország fogyasztását idén márciusban.

 • Energiacímke jön az okoseszközökre is

  A háztartási eszközökön már ismert energiacímkét vezet be rendelettel az EU az okostelefonokra és táblagépekre. A rendelet hamarosan hatályba lép és 2025 közepétől már alkalmazandó. Izgalmas újdonság a javíthatósági pontszám és akkumulátor tartóssága.

 • Korlátozott tartalom.

  Zöld hidrogén:
  új csodafegyver születik?

  Soha nem látott növekedést jósol a fosszilis energiákat a nehéziparban és közlekedésben is felváltani hivatott megoldásnak a Deloitte új jelentése.

 • Nő a befektetés a megújulókba, mégsem zöldül a világ

  Évről-évre nagyobb mértékben múlja felül a tiszta energiába való befektetés mértéke a fosszilis energiába történő invesztíciót, derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség legfrissebb infografikájából.

 • Működni kezdett az ország legnagyobb napelemparkja

  Mezőcsáton adták át az ország legnagyobb egybefüggő napelemparkját, amely 440 hektáron terül el.

 • Nem finanszíroz olaj- és gázprojekteket a gigabank

  Újabb példa arra, hogy a fenntartható banki finanszírozás térnyerésére: a BNP Paribas bejelentette, hogy befejezi az új olaj- és gázkitermelő projektek finanszírozását. Az ügyfélkörében lévő szénhidrogén-termelő vállalatok számára szolgáltatott finanszírozásról szóló határozat az első lépés a BNP Paribas kötelezettségvállalása felé, hogy 2040-ig teljesen elhagyja a fosszilis üzemanyagok ipari hasznosításához kapcsolódó…