Fotó: Pexels

Így fest egy magyar bank fenntarthatósági jelentése

Hiperzöld

Az MBH Bank idei kiemelt feladatai között szerepel az ESG-minősítés megszerzése, a zöld hitelezési keretrendszer meghonosítása és a Net-Zero Banking projekt megvalósítása – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t.

Nyilvánosságra hozták a jogelőd MKB Bank tavalyi évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését. E szerint a bank portfóliójában a naperőmű finanszírozások állománya 2021-hez képest 15,8 milliárd forintos emelkedéssel 50,56 milliárd forintra nőtt. Ez a vállalati hitelállomány 2 százaléka. A környezetvédelmi minősítéssel rendelkező irodaházak állománya 2022 végén meghaladta az 54,83 milliárd forintot. Megjegyezték: a nemzetközi protokoll szerint a társaság működéséhez közvetetten és közvetlenül kapcsolódó üvegházhatású gáz kibocsátása 9295,1 tonna szén-dioxid-ekvivalens volt. Az MBH további céljai között szerepel, hogy az ESG szempontokat integrálja az üzleti stratégiába és az egyes szakterületek feladatköreibe.


Olvasd el ezeket is!

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.