Kerékpárral támogatja munkatársait a Soproni Egyetem

Hiperzöld

A Soproni Egyetem oktatási, kutatási munkája és mindennapjai során is a fenntarthatóság elveit tartja szem előtt. Egy újabb lépés a környezetbarát szemlélet erősítésében, hogy az egyetem kerékpárosbarát munkahely lett, mi több, a munkatársak bicikliket kaptak a munkábajáráshoz.

A napközbeni közlekedést, ügyintézést megkönnyítő és sok esetben felgyorsító kerékpárokat az egyetem négy kara és központi szervezeti egységeinek dolgozói kapták. A kerékpárral érkező munkatársakat és diákokat mostantól újonnan kialakított kerékpáros szervizpont is várja. Itt azonnali hibaelhárításra van lehetőség, közvetlenül a campus területén. Az intézmény ezzel is támogatni kívánja, hogy még többen válasszák ezt a környezetbarát közlekedési módot. Az egyetem fenntarthatósági törekvéseiről szólva Dr. Polgár András, egyetemi docens kiemelte a Soproni Egyetem elkötelezett a zöldmobilitás mellett, ezért került kiosztásra a 15 darab modern kerékpár, amelynek használatával csökken a károsanyag-kibocsátás. Az akcióval a „kerékpárosbarát munkahely” cím is vele jár.

Kerékpárosbarát munkahely mellett új program is indul

A Soproni Egyetem egyébként is aktív kerékpáros témákban, hiszen ugyanitt bejelentették az „Tekerj velünk Selmecig!” kilométergyűjtésen alapuló programját. A kezdeményezéshez bármely hazai egyetem, bármely szakos egyetemi hallgatója, oktatója, kutatója vagy bármely alkalmazottja szabadon csatlakozhat, mindenki részvételét várják!

A régi selmeci Alma Materhez (ma Szlovákia, Selmecbánya; szlovákul Banská Štiavnica, németül Schemnitz, magyarul gyakran csak Selmec) még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányaikat. Emlékük előtt tisztelegve, a tavalyi tanévben megrendeztük a „Sétálj velünk Selmecig!” versenyünket, ahol egy hónapig a gyaloglásé volt a főszerep.

2023-ban a kerékpárosokra is gondolunk, így 2023. május 16. és június 16. között arra buzdítunk mindenkit, hogy kerékpározzon minél többet a „Tekerj velünk Selmecig!” program keretén belül.

Így lehet részt venni a programban

  1. Telepítsen mobiltelefonjára vagy okoseszközére egy kerékpáros alkalmazást (pl. Strava, Cyclemeter vagy bármilyen más biciklis applikáció).
  2. Rögzítse a megtett kilométereit 2023. május 16. és június 16. között.
  3. A program végén önbevallás útján töltse fel eredményét az alábbi regisztrációs felületen legkésőbb 2023. június 23-ig: https://forms.gle/bBx8bczFGXAtktPL9 (ha a linkre kattintva esetleg nem jelenne meg az űrlap, másolja be a böngészőbe!)

A program végén, a legtöbb kilométert megtett résztvevők nyereményben részesülnek (University of Sopron DRK hátizsák). A Nyerteseknek a nyeremény átvétele előtt alkalmazásukon keresztül igazolniuk kell az általuk beküldött táv valódiságát. Csak igazolt és életszerű esetben jár a megérdemelt nyeremény.

Milyen témák érdekelnek az intézményi fenntarthatósággal kapcsolatban? Írd meg nekünk!


Olvasd el ezeket is!

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.