Közel négyszeres kereslet a magyar zöld kötvények iránt

Hiperzöld

Az idén januárban kibocsájtott 5 és fél éves futamidejű, 1,5 milliárd euró összegű zöld kötvényekért közel négyszeres volt a túlkereslet – írja az MTI.

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy jelentős az érdeklődés, ami azt is mutatja, hogy továbbra is erős a bizalom a magyar gazdaság iránt. A befektetők a háborús és szankciós válság ellenére is bíznak a magyar gazdaságban. Ezt a bizalmat a hitelminősítők legutóbbi döntései is igazolták.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján megjelent közlemény szerint az EUR kötvényt az eredeti árindikációnál 0,30 százalékponttal szűkebben sikerült árazni. A 2029. július 25-én lejáró 4,00 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama a 98,698 százalékos kibocsátási árat figyelembe véve 4,275 százalék. Ez 2,025 százalékos felárnak felel meg a referenciának számító 2029. április 12-én lejáró német államkötvény (OBL) felett. A kötvénykibocsátás főszervezői a BNP Paribas, Credit Agricole, Goldman Sachs és ING Bank pénzintézetek voltak.


Olvasd el ezeket is!

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.