Szeptemberben lesz a Nemzetközi Zöld Építés Hete

Hiperzöld

Idén itthon 15 helyszínen várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között – közölte az eseményt szervező Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete 2009 óta fogja össze az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit, hogy közreműködésükkel részt vegyen a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozás szakmai kidolgozásában. Az idei eseményen megvalósuló programok jövőbemutató gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával segítik elő az építésgazdaság és az ingatlanszektor szereplőinek innovatív gondolkodásmódját, a magyarországi épített környezet karbonmentessé alakítását.

A programok között az idén is lesz Green Walk: az ingyenes, szakmai vezetéssel tartott sétákon a környezettudatos építés számos jó példája tekinthető meg.

A választható épületek sorában van például Budapesten a Mol Campus, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, Gyulán a Naturica Group bemutatóterem, Szegeden pedig a TILIA Irodaház.

Globális átalakulásra van szükség ahhoz, hogy egészséges összhang jöjjön létre a természet és az emberiség között minden egyes szektorban. Különösen fontos az átalakulás az építésgazdaságban és az ingatlanszektorban, hiszen az épületekkel kapcsolatos kibocsátások a teljes globális szén-doixid lábnyom 37 százalékát teszik ki. A fenntarthatósági célok teljesítéséhez és az építési ágazat karbonmentes átalakulásához most kell konkrét, hatékony intézkedéseket tenni. Ezért lett az „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” a szlogenje az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetének.

Az eseménysorozat programjaira a https://www.hugbc.hu/nemzetkozi-zold-epites-hete-2023 oldalon kell regisztrálni – olvasható az egyesület közleményében.


Olvasd el ezeket is!

  • „Úgy csináljuk, mint a nagyok”

    Valószínűleg kategóriájában a Fabrik kávézó az első, amely fenntarthatósági jelentést készít. Erről kérdeztük az alapító Buru Évit, akiről tudni kell, hogy nem háttér nélkül kezdett bele a folyamatba.

  • Humorral kampányolnak az erdőkért neves művészek

    A humor műfajával hívja fel a figyelmet az ökoszisztéma szolgáltatások jelentőségére Littkai Gergely és Udvaros Dorottya közös kisfilmjében.

  • Zöld hitel: az energiatakarékos otthonoké a jövő

    Rengeteget tud spórolni a rezsiköltségeken, aki energiatakarékos ingatlant vásárol, vagy korszerűbbé teszi meglévő otthonát. Pontosan az utóbbit, vagyis az ingatlan korszerűsítését, energetikájának javítását támogatja és célozza az a szabálymódosítás is, amely november 1-től lépett életbe.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.