WWF-webinár meghívó: vízzel kapcsolatos vállalati kihívások és az ESG-szigor

Hiperzöld

Meglovagoljátok a hullámot vagy sodródtok az árral? Ezt a kérdést teszi fel a WWF Magyarország, amely ingyenes webinárt szervez a vízkockázat és az ESG-szabályozás összefüggéseiről.

A víz közös kincsünk, amelyre minden vállalatnak szüksége van – ugyanakkor veszélyt is jelent, hiszen a természeti katasztrófák 90%-a a vízzel vagy annak hiányával kapcsolatos, és árvizek, aszályok, viharok, szökőárak, erdőtüzek képében sújt le ránk. A klímaváltozás is a vízen keresztül mutatja ki a foga fehérjét. A nagyvállalatok évente több milliárd dollárnyi veszteséget szenvednek el a vízhez köthető károk miatt, mégis csak egyharmaduk foglalkozik részletekbe menően ezekkel a veszélyekkel.

A víz a gyorsan pusztuló élővilág megóvása szempontjából is elsődleges fontosságú, hiszen a vizesélőhelyek jelentik a biodiverzitás legfontosabb védőbástyáit. Az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szerint a biológiai sokféleség csökkenése ma már nagyobb veszélyt jelent a gazdaságra, mint az éghajlatváltozás.

Az ESG-szabványok és jogszabályok is egyre inkább megkövetelik, hogy a cégek foglalkozzanak a vízre és biodiverzitásra gyakorolt hatásukkal. Az élenjáró vállalatok pedig felismerték, hogy csak partnerségeket építve válhatnak környezettudatosabbá és javíthatják a hosszú távú gazdasági kilátásaikat.

A német EDEKA például a neki beszállító spanyol gazdáknak segített a régió bonyolult vízgazdálkodási problémáira megoldásokat találni. Ezzel a cég nemcsak a vizesélőhelyek és a talajvíz állapotán javított, hanem hosszú távon a saját beszállítói láncának gazdasági jövőjébe fektetett be.

Ismerd meg a WWF Risk Filter Suite-ot ingyenes, magyar nyelvű webinárunkon, és fedezd fel, hogyan függ össze a vízkockázat a vállalati fenntarthatósági jelentésekről szóló irányelv (CSRD) gyakorlatba ültetésével és az ESG-szabványokkal! Két hazai nagyvállalat szakemberei pedig a saját példájukon keresztül mutatják meg, hogyan tesznek ők a vízért.

Időpont: 2024. február 20., 10:00-11:00

Program és regisztráció: https://wwf.hu/meghivo-a-water-risk-filter-webinarra/


Olvasd el ezeket is!

  • A biztosítóknak is fel kell készülniük a környezeti kockázatokra

    Ajánlást adott ki az MNB a hazai biztosítóknak az éghajlatváltozási, környezeti kockázatok azonosításáról, kezeléséről és közzétételéről. Emellett üzleti tevékenység során a környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesítéséről. A piac szereplői az aszálybiztosításoktól a felelősségi kárviselésen át egészen a befektetések átértékelődéséig számos módon kitettek a klíma- és környezeti kockázatoknak, így a zöld fordulat esetükben is kiemelten fontos.

  • Fenntartható-e a vállalati faültetés?

    Novemberben elkezdődött a faültetési szezon. Ezért is találkozhattunk a héten több ilyen kezdeményezéssel is, a nagyvállalatok-szervezetek éves stratégiájában elvállalt fenntarthatósági programok teljesítése céljából. Vajon mennyire hatékony bolygónk védelmének ilyen módja? Érdemes követni ezt a példát?

  • A kibocsátás csökkentésének három bugyra

    A fenntartható vállalati csökkenti kibocsátását – ez egyszerűen hangzik, ám az már kevésbé egyszerű, hogyan fogjon neki, és legfőképpen miképp mérje meg kibocsátását.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.