Ezt várja a cégektől a CSRD a körforgásos gazdaság terén

Mehlhoffer Tamás

Sokat foglalkoznak az EU új jelentéstételi irányelvével (CSRD), de még kevés elemzés jelent meg arról, mit is várnak el tulajdonképpen a vállalatoktól. Mivel előbb-utóbb, minden cég érintett lesz, ideje megkezdeni a felkészülést: lássuk először a körforgásos gazdaságra vonatkozó elvárásokat a jelentésben. A körforgásos gazdaság a fenntartható vállalati működés kulcsa, a hulladéktermelés és káros széndioxid-kibocsátás csökkenésének […]
Ezt a cikkünket csak előfizetőink olvashatják. Tekintsd meg csomag ajánlatainkat az Előfizetés oldalon!

Olvasd el ezeket is!

  • Körforgásos gazdaság: mit tesznek a magyar cégek?

    Beszállítók és fogyasztók szemléletformálása, várakozás az állami ösztönzőkre, növekvő költségek – többek között ez jut eszükbe a hazai cégeknek a körforgásos gazdaságról. Négy év után ismét körfogásos gazdaság felmérés készült a vállalatok körében a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) jóvoltából. De vajon jól gondolják-e a cégek mindezt?

  • WWF-webinár meghívó: vízzel kapcsolatos vállalati kihívások és az ESG-szigor

    Sokat foglalkoznak az EU új jelentéstételi irányelvével (CSRD), de még kevés elemzés jelent meg arról, mit is várnak el tulajdonképpen a vállalatoktól. Mivel előbb-utóbb, minden cég érintett lesz, ideje megkezdeni a felkészülést: lássuk először a körforgásos gazdaságra vonatkozó elvárásokat a jelentésben. A körforgásos gazdaság a fenntartható vállalati működés kulcsa, a…

  • Minél népszerűbb a megújuló energia, annál valószínűbb az ellátási lánc válsága

    Tízből kilenc energiapiaci vezető szerint minél jobban elterjednek a megújuló energiaforrások, annál több probléma merül fel az ellátási lánc bővítésének és diverzfikálásának terén.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.