Hogyan alkalmazkodjon a város a klímaváltozáshoz – konkrét lépésekkel

Hiperzöld

A városok, települések a fenntarthatósági átállás kulcsszereplői, ez a kiindulópontja annak a javaslatcsomagnak, amelyet a Fenntartható Városok kezdeményezés szakértői állítottak össze. Egyik legfontosabb pontja ennek a városi klímaadaptáció. A témát partnerünk, a radiocafé 98.0 A holnap tegnapja című műsora dolgozta fel: Nyul Zsuzsa műsorvezető vendége Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója volt.
Ezt a cikkünket csak előfizetőink olvashatják. Tekintsd meg csomag ajánlatainkat az Előfizetés oldalon!

Olvasd el ezeket is!

 • Május 30-ra esik a magyar túlfogyasztás napja

  Mint minden évben, idén január elsején is közzétették azt a dátumot, amellyel felhívják a figyelmünket arra, hogy a Föld lakossága túllépi a természeti erőforrások kapacitásait, így bolygónkon visszafordíthatatlan folyamatokat indítunk el. 

 • 12 százalékkal többet fizetnének
  a fogyasztók a fenntartható termékekért

  A fogyasztók hajlandóak többet fizetni az alacsonyabb környezeti hatású termékekért, mivel egyre jobban aggódnak a klímaváltozás és a környezeti fenntarthatóság miatt. Ugyanakkor sokan még mindig úgy érzik, hogy a fenntartható fogyasztás túl drága - áll egy új tanulmányban.

 • Energiacímke jön az okoseszközökre is

  A háztartási eszközökön már ismert energiacímkét vezet be rendelettel az EU az okostelefonokra és táblagépekre. A rendelet hamarosan hatályba lép és 2025 közepétől már alkalmazandó. Izgalmas újdonság a javíthatósági pontszám és akkumulátor tartóssága.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.