Südy György

Fenntarthatósági díjat alapított a Beszerzés.hu

Hiperzöld

A Beszerzés.hu megalapította a Fenntartható Beszerzésért Díjat – jelentette be Südy György a Beszerzői Bár 5.0 rendezvényen több mint 200 beszerzési döntéshozó jelenlétében.


– Olyan vállalatokat keresünk, amelyek elköteleződtek és aktívan tesznek is a fenntartható beszerzésért. Felismerik és hatékonyan kezelik beszerzésük és beszállítói láncaik környezeti, szociális, társadalmi és etikai kockázatait és lehetőségeit, aktívan tesznek a pozitív hatásuk növeléséért – hangsúlyozza a díj alapítója, Südy György, a beszerzési képzésekkel és tanácsadással foglalkozó Südy Consulting ügyvezetője.
A Beszerzés.hu szakmai portál küldetése a hazai beszerzők online közösségének építése, a beszerzési kultúra fejlesztése, tudtuk meg a Hiperzöld.hu-nak eljuttatott sajtóközleményből. A portál stábja szervezi meg rendszeresen a Beszerzői Bár-t, amely az ország egyik legnagyobb létszámú beszerzési eseménye.
Az alapító szerint a pályázati kritériumok és szempontok igazodnak az aktuális nemzetközi iránymutatásokhoz, európai uniós rendeletekhez és fenntarthatósági vagy ESG-értékelőrendszerekhez. A pályázók megmutathatják a felkészültségüket, ugyanakkor a folyamat segíti is őket a jövőbeni elvárásoknak való megfelelésben, a fejlődésben. „A pályázathoz kapcsolódó kommunikáció és a jó gyakorlatok terjesztésével pedig bízunk benne, hogy mi is hozzájárulunk a beszerzés és beszállítói láncok fenntarthatóságának javulásához”, teszi hozzá.
A díj szempontrendszere illeszkedik a nemzetközi értékelő rendszerek és sztenderdek elveihez, erre nyújt garanciát a pályázat szempontrendszerét összeállító és a zsűrit alkotó kiváló szakembergárda.

Nem könnyű jól csinálni


–Ha megvalósul egy jó gyakorlat, ott biztos, hogy valakinek hatalmas munkája van mögötte, és ennek a díjnak az a célja, hogy ezeket a kezdeményezéseket elismerje – mondta el Fertetics Mandy, az Alternate ügyvezetője, a zsűri elnöke.
Kadur Szabolcs, a Körber beszerzési vezetője, az értékelő bizottság vállalati tagja arra hívta fel a figyelmet a díj bejelentésekor, hogy a beszerzési döntéshozók multiplikátorok lehetek a fenntartható vállalati működés felé vezető úton. „Azt szeretném kérni, hogy győzzétek meg a stakeholdereiteket, a beszerzőiteket, a kollégáitokat és lépjetek előbbre a fenntarthatóság ügyében ahol csak lehet, mert ezt K.O. kritériummá kell tenni!” – mondta.

Ezért érdemes pályázni

A díjazottak széles szakmai körben mutathatják be elkötelezettségüket és a beszerzési folyamataikba ágyazott legjobb gyakorlataikat a Beszerzés.hu ökoszisztémáján keresztül. Így a saját ellátási láncukon is túlmutató hatással lehetnek az üzleti szférára.
A Beszerzés.hu további szakmai partnerségek, együttműködések keretében szélesíti elérését ennek céljából. A díjazott vállalat(ok)tól egy képviselő ingyenesen jogosult részt venni a Beszerzés.hu éves Beszerzői Bár rendezvényén, amelyen a Beszerzés.hu – Fenntartható beszerzésért díj átadásra kerül.

Hol lehet jelentkezni?

A pályázaton bármely Magyarországon bejegyzett vállalat indulhat a hivatalos pályázati lap kitöltésével. A pályázatok beküldési határideje: 2024. június. 30. További részletek a pályázatról és az értékelési szempontokról a fenntarthatobeszerzesertdij.hu weboldalon érhetőek el.


Olvasd el ezeket is!

  • A körforgásos gazdaság az ESG svájci bicskája?

    A körforgásos gazdaság, mint komplex rendszer, hatékony eszközöket kínál az éghajlatváltozás, biodiverzitás és az ESG-kérdések megoldására is. Ez a kulcsüzenet állt a a kiemelt érdeklődés mellett, közel 180 fővel tartott, immár hatodik Körforgásos Gazdaság Csúcstalálkozó középpontjában.

  • Minden vállalatnak kockázat a hőhullám

    A világ legforróbb heteit éljük, és a hőhullám az egészségügyi kockázatokon kívül komoly pénzügyi, gazdasági veszélyeket is jelent. Milyen ágazatok, hogyan veszélyeztettek, és miként tehetnek ellene a cégvezetők?

  • Egyre több a jogi felelősségre vonás greenwashing miatt

    Két és félszeresére nőtt egy év alatt azon keresetek száma, amelyeket greenwashing miatt indítottak nagyvállalatokkal szemben. A legtöbb per az Egyesült Államokban és Ausztráliában folyik, amelyek hosszú távon pozitív változást hozhatnak a klímaváltozás elleni harcban.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.