Fotó: S.N Pattenden (Unsplash)

Miért lesz bajban a cég, ha nem törődik a biodiverzitással?

Mehlhoffer Tamás

A természet és a biodiverzitás védelme nemcsak morális, hanem üzleti és pénzügyi szempontból is létfontosságú, és a jövőbeli gazdasági siker szempontjából is kiemelt prioritás kell legyen. Fontosságának felismerése egyre inkább előtérbe kerül a gazdaságban és a befektetések terén, áll abban a méretes elemzésben, amelyet a Financial Times online verziójában olvashattunk még karácsony előtt. A cikk […]
Ezt a cikkünket csak előfizetőink olvashatják. Tekintsd meg csomag ajánlatainkat az Előfizetés oldalon!

Olvasd el ezeket is!

  • Határozott fellépés nélkül a 1,5°C-os cél egyre nehezebben érhető el

    A továbbra is évente 1,5%-kal növekvő globális károsanyag-kibocsátást drasztikusan, 2030-ig évente 7%-kal kell csökkenteni ahhoz, hogy a globális felmelegedés ne haladja meg a 2015-ös Párizsi megállapodásban rögzített 1,5°C-t - fogalmaz a Világgazdasági Fórum Klímabajnok Vállalatvezetők Szövetsége és a Boston Consulting Group (BCG) által kiadott tanulmány.

  • Inspiráció egyesület fenntarthatósági szakértőkkel

    Pár év közösségi formában történő együttműködést követően a napokban megalakult a Mind Mate Inspiráció Egyesület (MMI). A civil szervezetet 11 sikeres üzleti, fenntarthatósági, szervezetfejlesztési és digitális szakember alapította. Céljuk, hogy az emberek és szervezetek egyéni, szakmai és üzleti fejlődését segítse.

  • Elsőként adott ki fenntarthatósági jelentést a Coldplay

    A Coldplay az első popzenekar a világon, amely fenntarthatósági jelentést adott ki legutóbbi turnéja kapcsán. E gyakorlata példát mutathat az egész ágazatnak.

Üzleti fenntarthatósági portálunk "Hipergyors info" rovatának friss hírei továbbra is ingyenesek és azok is maradnak. A magyarul egyedülálló, hasznosítható tartalmak, útmutatók, tanácsok azonban csak előfizetőink számára elérhetők.